1 de 10
LLEURE

El poble dels rellotges de sol

Us convidem a redescobrir la bellesa de Montbrió del Camp

Una imatge de la casa de la vila de Montbrió | Montbrio.cat
per Marc Busquets Obré, Reus | 5 de febrer de 2023 a les 08:00 |

A tan sols uns minuts en cotxe, l'entorn de Reus ofereix no poques possibilitats per desconnectar de la rutina i retrobar-se amb la calma i el benestar. És en cap de setmana, tot aprofitant el merescut descans després d'uns dies de feina, quan més ve de gust redescobrir la bellesa del Baix Camp. Municipis amb encant, la platja, la història i la cultura són al nostre abast. Un exemple és Montbrió, a mig camí entre la costa i la muntanya, que ens espera per seduir-nos amb els seus encants. 


Esmorzar i passejada


 

La ruta, senzilla i còmoda, comença tot sortint de Reus per la carretera T-310. En menys de 10 minuts, si estem de sort, ja serem a Montbrió. Per començar, una breu passejada com a primera presa de contacte us permetrà detectar els principals establiments i els reclams patrimonials del poble. La casa de la vila, del segle XVII i d'estil renaixentista, us donarà la benvinguda. Just davant hi podreu fer el cafè, fins i tot un mos abans de passejar una estona. 

Una altra de les icones de Montbrió és l'Església de Sant Pere, al carrer Major. És un temple d'estil barroc, protegit com a bé d'interès local i compta amb una torre medieval que es va ampliar per coronar-la amb un campanar. La Diputació de la demarcació, per cert, va finançar-ne la rehabilitació uns anys enrere. La joia, però, és a l'interior. El seu orgue, restaurat entre 2015 i 2016, va sonar per primer cop el Nadal de 1792, segons les cròniques locals, encara sense acabar. El 1793 es va acabar d'enllestir. 


La ruta dels rellotges


 

El nostre recorregut pot continuar fins que ens dugui a l'Església del Carme, del segle XIX i d'estil neoclàssic, situada a l'avinguda de Sant Jordi. Va ser la capella de l'antic convent de les germanes Carmelites, construïda cap el 1875. Té una nau amb capelles laterals, i un campanar que destaca per la seva alçada. Finalment, visiteu l'Ermita de Sant Antoni. Es va començar a construir anys abans de la guerra de successió, i del conjunt en destaca la seva imponent campana, forjada el 1712 a Tortosa. A l'interior hi ha pintures murals de l'època en bon estat. 

Una altra opció prou divertida, especialment si aneu a tombar a Montbrió amb canalla, és fer la ruta dels rellotges de sol. En trobareu més d'una dotzena repartits per la vila, en un circuit que podeu iniciar a la plaça i que us permetrà endinsar-vos en els racons més insòlits del municipi. En aquest enllaç us podeu descarregar tota la informació pertinent per trobar-los tots, i a banda hi ha una aplicació per a dispositius mòbils que us en donarà tots els detalls. Si per completar la jornada voleu passar per l'Hotel Termes, on podreu gaudir de descomptes i promocions per relaxar-vos una estona. 

Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: