1 de 10
PUBLIREPORTATGE

Des del Masroig fins al Molar, entre vinyes i el riu Siurana

La carretera T-734 convida els viatgers a gaudir del paisatge i recorda la importància del vi per a les terres prioratines

El Molar (Priorat) | Cedida
per Enric Garcia Jardí, Reus, Catalunya | 31 de desembre de 2018 a les 13:55 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 31 de desembre de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

A l'entrada del Masroig, unes fileres de vinyes, ubicades a tocar de la carretera T-734 i que s'estenen paisatge enllà, recorden al conductor que el Priorat és terra ubèrrima en vins. Al seu costat, també s'hi troba un conjunt d'oliveres, un arbre que és cabdal per a l'agricultura de la comarca. En aproximar-se al poble, un rètol anuncia al visitant la possibilitat d'acostar-se, en tan sols dos quilòmetres i mig, a l'Ermita de les Pinyeres, ubicada damunt d'un turó que ofereix unes vistes extraordinàries del territori. A poca distància, també destaca el jaciment arqueològic del Puig Roig del Roget, un dels grans atractius del Masroig, que conserva les restes d'un poblat prehistòric.

 

Una vista del Masroig Foto: Ajuntament del Masroig

Si s'opta per seguir línia recta, la T-734, de la Diputació de Tarragona, recorre el marge del poble, d'uns 500 habitants. La sortida per carretera del municipi, així com l'entrada, torna a informar el visitant de la importància del vi per als prioratins. Abans de deixar enrere el terme municipal, el conductor pot copsar, en aquesta ocasió, un edifici de la cooperativa del Masroig.

La carretera T-734, de dia, és d'aquelles que paga la pena transcórrer amb tranquil·litat, per tal de gaudir del paisatge prioratí i de les corbes de la via, ben asfaltada. De fet, la bellesa de l'entorn convida, fins i tot, a aparcar el cotxe en algun d'aquests municipis, que són ben a prop de la Ribera d'Ebre, i passejar per aquesta part del Priorat, tal com ho va fer, l'any 1957, l'escriptor Josep Maria Espinàs, en una experiència de caminant que va quedar reflectida en el llibre 'A peu pel Priorat'.

El descens de la via, des del Masroig fins al Molar, tot i que requereix de l'atenció d'una línia serpentejant, és de conducció agradable. La T-734 ofereix l'opció de creuar el riu Siurana a través d'un pont situat ja al terme del Molar, amb el Mas del Perxet al fons. El Molar és un municipi d'uns 300 habitants que es troba al damunt d'un turó de prop de 200 metres d'altura. A l'entrada del poble, l'escut del Molar dona la benvinguda als visitants, que tenen l'ocasió de gaudir d'uns carrers tranquils i de l'Església de Sant Roc. El Molar també és conegut, entre d'altres, per acollir la seu de l'associació cultural Centre Quim Soler, que recull el fons de l'escriptor Joaquim Soler Ferret i que vincula literatura i vi. L'empremta d'aquesta beguda tan arrelada a la nostra cultura torna a manifestar-se en un paisatge altra vegada replet de vinyes, i també d'algun ametller.

Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: