ENTITATS

La biblioteca infantil del Centre de Lectura celebra la seva primera dècada

Compta amb 10.000 llibres i 1.150 títols de fons audiovisual, i la visiten una mitjana anual de 8.000 socis

per Redacció, 19 d'octubre de 2018 a les 10:22 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 19 d'octubre de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

La biblioteca infantil del Centre de Lectura arriba aquest mes d’octubre al seu 10è aniversari. Inaugurada el 10 de gener de 2008, en aquests anys s’ha dotat d’un fons que compta amb més de 10.000 llibres i 1.150 títols de fons audiovisual. Ha realitzat més de 17.000 préstecs i l’han visitat una mitjana de 8.000 socis l’any.

Però, a més, "la biblioteca infantil ha estat un important focus de dinamització infantil", s'ha celebrat des de l'entitat. Hores del conte, tallers de diverses temàtiques, titelles, xerrades i clubs de lectura han estat programats amb l’objectiu de fer de la biblioteca infantil un espai "dinàmic i engrescador".

Des de la biblioteca infantil, s'ha subratllat a través d'un comunicat, s’ha treballat per establir complicitats amb el món educatiu i donar suport a la tasca dels professionals de l’educació en totes les seves etapes. És en aquest sentit que la biblioteca "ha estat present en diversos esdeveniments amb l’objectiu d’aportar-hi el seu granet de sorra", s'ha manifestat. Ha participat en l’organització de les diverses edicions de la Mostra de Lectura En Veu Alta (aquest any n’ha celebrat la setena edició), ha col·laborat amb el Departament d’Ensenyament de la Generalitat en el Certamen de Lectura En Veu Alta, ha estat present al Parc Infantil de Nadal i ha establert sinergies amb diverses entitats de Reus per contribuir en la dinamització cultural de la ciutat.

Per celebrar el 10è aniversari, la biblioteca ha programat un parell d'activitats. La primera, el dia 20 d'octubre a dos quarts de 12 del migdia, serà una sessió de contacontes i un taller del llibre digital 'Qui hi ha sota el barret?', de Lena Paüls i Rosa Virgili.

El segon, el 27 a la mateixa hora, l'espectacle de titelles de la companyia Titelles Naip 'Les aventures de la família Ratón', adaptació del conte de Jules Verne realitzada, i traduïda per Manel Ricart.

Arxivat a:
Cultura
Participació