ESPECTACLES

Poetes que sonen, l'harmonia de la poesia de proximitat

Catorze poesies musicades d’autors lligats a Reus es representaran al teatre Bartrina el 29 de setembre

per Isabel Martínez, 26 de setembre de 2018 a les 09:20 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 26 de setembre de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

A partir del projecte inicial del compositor Josep Navàs, 14 poemes d’autors reusencs, relacionats amb la ciutat o d’origen tradicional es podran escoltar en el marc de l’espectacle ‘Poetes que sonen’ al teatre Batrina el proper 29 de setembre a les 9 del vespre. Un espectacle gratuït del qual encara es poden recollir les invitacions a la taquilla del teatre Bartrina o a la secretaria del Centre de Lectura de Reus. Amb la col·laboració del CorDaCapo i el Col·lectiu En Veu Alta, ‘Poetes que sonen’ musica composicions d’autors coneguts com Gabriel Ferrater, M.Dolors Vallverdú, Josep Maria Arnavat o Xavier Amorós, escriptors als quals s’afegiran, en paraules de Navàs, “dues perles” del Cançoner del Baix Camp i el Montsant com són ‘Soneta, vine’ i ‘Cançó de batre’. E

n total, els espectadors podran escoltar 14 composicions musicades per Navàs a excepció feta dels ‘Goigs a la Marre de Déu Adormida’ d’Enric Prats i les melodies populars de les quals únicament se n’ha fet l’harmonització. “És una tria parcial d’una sèrie de poetes” relacionats amb Reus principalment", ha explicat Navàs, qui ha volgut agrair el patrocini del grup Teixidó i de Vermuts Miró i la col·laboració de la pastisseria Franquet la qual oferirà una degustació de menjablanc en finalitzar la representació.

Principalment, els poetes seleccionats formen part de les generacions anteriors i posteriors a la Guerra Civil. “És un projecte que fa ciutat” ha destacat la directora del col·lectiu En Veu Alta, Dolors Juanpere, que ha explicat que les membres del col·lectiu s’encarregaran de presentar i conduir l’acte, contextualitzar els poetes i llegir algunes de les obres incloses a l’espectacle. Per a dur a terme aquesta tasca, hi intervindran Dolors Esquerda, Montserrat Auqué i Francina Baldrís.

Pel que fa a les veus, l’actuació comptarà amb la participació del cor mixt DaCapo, nascut el 2012 al voltant d’una sèrie d’estudiants que finalitzaven els estudis professionals del Conservatori i que des del 2016 dirigeix Lars Isdahl, segons ha explicat Andrés Moya. “El resultat és tant de ressonància tímbrica en moments de conjunts com de contrast entre solista i cor” ha destacat Moya. Tot i que la proposta es va presentar al projecte ‘Reus, Ciutat de la Música’, els impulsors han assegurat que no van rebre cap resposta al respecte de poder donar suport a aquesta iniciativa concreta.

Arxivat a:
Cultura
Participació