1 de 10
CURIOSITATS

A Bèlgica hi ha un gegant de Reus

Al cor d'Anvers s'hi amaga una curiositat relacionada amb la capital del Baix Camp

Una imatge de l'exterior del Cafe de Reus, a Anvers | Google Maps
per Marc Busquets Obré, Reus, Catalunya | 6 de setembre de 2018 a les 10:01 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 6 de setembre de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

Tot reusenc sap de la connexió de la seva ciutat amb París i Londres. Ara bé, el que potser no tots els ganxets coneixen és que al cor de Bèlgica s'hi amaga una altra curiositat relacionada amb la capital del Baix Camp. A la plaça principal d'Anvers, la Grote market, s'hi troba el Cafe de Reus. Val a dir, però, que no se'l va batejar d'aquesta manera en honor a la nostra localitat. L'explicació és força més simple. En neerlandès, Reus significa gegant. Les cartes i menús de l'establiment, de fet, ens en mostren un. Amb una gerra de cervesa a les mans, clar, que la pàtria de Rubens ho és també d'aquest beuratge. 

Jueus i universitaris

Arribar-hi no és pas complicat. Des de Brussel·les, i en tren, el trajecte fins a Anvers és d'uns 20 minuts aproximadament. L'estació, a més, està ben comunicada amb el nucli antic. Coneguda perquè s'hi va instal·lar una nombrosa (i poderosa) comunitat jueva que es dedica en gran part al sector de la joieria, la ciutat té una gran activitat social pels universitaris que hi viuen o s'hi desplacen des de poblacions properes com Malines per anar-hi a sopar i de bars.

A la Grote Market s'hi troba l'ajuntament i una bona pila de cafeteries i restaurants, entre els quals cal destacar també l'històric De valk (en català, el falcó). Asseure's a passar l'estona a la terrassa del Cafe de Reus ja justifica la visita, museus, vestíbul de l'estació ferroviària i catedral a banda. 

'El cafè més petit de la ciutat'

Si aconseguiu una bona taula, tindreu a més una vista privilegiada de la font de Silvius Brabo, soldat romà de qui diu el mite que va tallar la mà d'un gegant que tenia atemorida la bona gent d'Anvers. Aprofiteu-ho per demanar un cafè i acompanyeu-lo, evidentment, del típic gofre. Si sou molt llaminers, opteu per la seva selecció de pastissos, postres i dolços. No us decebrà pas.

Un cop a l'interior, per cert, us hi trobareu un missatge en una porta de vidre en què s'hi pot llegir que el cafè del gegant, curiosament, "és el més petit de la ciutat". De fet, el local no és gaire gran. Tot just hi deu haver mitja dotzena de taules, al bar. No gaire lluny de la Grote market, finalment, hi trobareu el TapaBar, amb cuina mediterrània. La segona ciutat belga, amb mig milió d'habitants i un dels ports més importants d'Europa, amaga un petit secret a la seva plaça major. I aquest la relaciona amb Reus. 

Arxivat a:
Reus, Anvers, 'de Reus', Bèlgica
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: