DEFUNCIONS

Forges i Reus. El naixement d'un nom artístic

per Joan Mañé Fort, Reus, Catalunya | 23 de febrer de 2018 a les 12:00 |
Forges, en una imatge d'arxiu | Europa Press
Aquesta informació es va publicar originalment el 23 de febrer de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

L'humorista gràfic, Antonio Fraguas, conegut com a Forges, ha mort aquesta matinada a Madrid, als 76 anys, víctima d'un càncer. Forges tenia una especial relació amb Reus, i per aquest motiu creiem oportú recuperar i publicar un escrit de Joan Mañé Fort, el qual explica una interessant anècdota entre l’humorista i la nostra ciutat.     

El dibuixant i humorista gràfic Forges, de nom Antonio Fraguas, de pare gallec i de mare catalana, sempre ha dit al llarg de les entrevistes que li han fet que el seu nom artístic ve de posar, traduït al català, Forges, el cognom gallec del seu pare Fraguas. Segons el mateix dibuixant, la idea li va sorgir precisament a la ciutat de Reus, on un dia que estava hostatjat a l'Hotel Gaudí, se li va ocórrer de preguntar a algú com es deia en català el seu cognom. Li van dir i li va agradar i, a partir de llavors el va adoptar com a nom artístic en tots els seus dibuixos.

Per això, acostuma a posar en els seus acudits el nom de Reus quan il·lustra algun mapa amb el nom més subratllat i gros possible, encara que sigui de tot un continent o fins i tot del món sencer, arran de l'agraïment envers la ciutat que l'inspirà el nom artístic que ha contribuït junt amb el seus dibuixos i talent com a humorista, a la seva fama. Sens dubte, és curiós que la ciutat de Reus i aquest algú reusenc hagi inspirat un artista i humorista tan conegut com Antonio Fraguas, conegut a partir d'aleshores per tot arreu com a Forges.

Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: