1 de 10
CINEMA

El cinema torna a Reus set mesos i tres dies després

Després del tancament del Palace al març, Axion arriba a La Fira per omplir un buit lúdic a la ciutat

Un parell d'actors emulen Marilyn Monroe i Charles Chaplin a la inauguració dels Axion de Reus | Marc Busquets Obré
per Marc Busquets Obré, Reus, Catalunya | 3 de novembre de 2017 a les 14:30 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 3 de novembre de 2017 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

Des del tancament del Reus Palace, el passat 31 de març, la capital del Baix Camp ha estat sense sales d'exhibició cinematogràfica. El cineclub del Centre de Lectura o la sala Santa Llúcia resisteixen, és cert, però la seva programació no és del tot regular i tampoc inclou estrenes recents. Els cinèfils de la ciutat van haver de buscar refugi en altres complexos del territori, ja fos a Cambrils, Vila-seca o Tarragona. La notícia de l'arribada del grupo Axion a La Fira Centre Comercial, per tant, va aixecar certa expectació. Aquest divendres, 3 de novembre, el cinema en sessió contínua torna a Reus. 
 

Amb vistes al Nadal


 

Han passat set mesos i tres dies des de l'adéu del mític Palace, període en què la ciutat ha estat orfena d'estrenes i novetats. La gestació del projecte d'Axion, amb tot, ha estat força ràpida. Va ser al passat juliol quan es va anunciar l'obertura d'un nou cinema de set sales amb una inversió que ronda els 1,8 milions d'euros amb la previsió de poder obrir al públic de cara "a l'últim trimestre" d'enguany. Setmanes més tard, ja al setembre, la promotora del complex va organitzar una visita a les obres per als mitjans, quan aquestes es trobaven a la meitat. Un parell de mesos més tard ja s'han enllestit. S'ha treballat de pressa, en conseqüència, per tenir les sales a ple rendiment ara que s'acosta la temporada nadalenca

Tarragona, anys enrere, va viure una situació similar i de molt més llarga resolució. Fins que es va concretar la presència de Yelmo al Parc Central, la capital de la demarcació va estar sense cinema al seu nucli urbà. El centre comercial va acollir abans Lauren, però l'empresa d'Antoni Llorens va justificar la seva marxa al novembre de 2009 pel fet que l'aparcament passés a ser de pagament. Va ser al 2013 quan el mateix equipament va rebre el nou operador, tot recuperant d'aquesta manera un actiu lúdic important per a l'oferta del complex. Durant aquells quatre anys, per a molts tarragonins, l'alternativa va ser l'Ocine de les Gavarres. En clau estatal, tan sols Sòria havia estat l'altra única capital de província que havia perdut les sales de cinema del centre. 

Amb seu a l'alacantina població de Santa Pola, grupo Axion té diverses sales escampades al país valencià, totes d'unes prestacions i característiques similars. L'estratègia de la companyia sembla entrar ara en una nova etapa més ambiciosa que té l'objectiu d'ampliar la seva implantació en altres territoris. De fet, i després de la inauguració d'Axion Reus aquest divendres, la societat podria iniciar els treballs per tirar endavant el seu vuitè cinema, aquest cop a Saragossa. Des de La Fira Centre Comercial, a banda, s'espera que el nou equipament impulsi l'activitat a la planta superior del recinte, on majoritàriament hi ha instal·lats els negocis de restauració

Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: