1 de 10
MENJAR I BEURE

Un trosset del Priorat és a la Corunya

La Bodega Priorato, cèlebre per servir vi prioratí en porró i cacauets, té més de 75 anys

Vi i cacauets, el secret de la popularitat de l'establiment | Bodega Priorato/ Facebook
per Reusdigital.cat, Reus, Catalunya | 23 de setembre de 2017 a les 19:12 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 23 de setembre de 2017 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

Pocs prioratins ho deuen saber, però el cas és que a Galícia hi ha una emblemàtica bodega que deu el seu nom a la comarca tarragonina. Es tracta, a més, de tota una institució al sector, ja que fa més de 75 anys que és al peu del canó al nucli antic de la Corunya. L'especialitat de la casa és més que peculiar, ja que el vi que s'hi serveix (amb porró, per cert) es fa acompanyar per un grapat de cacacuets valencians. Si sou per allà, deixeu-vos-hi caure, que a més us trobareu amb l'ànima de la Bodega Priorato, l'Aníbal Ledo. Més de mig segle, fa que se n'encarrega.

Ambient familiar

La visita a la bodega ha estat inclosa sovint en tot tipus de rutes gastronòmiques, no pas pel menjar sinó pel seu valor simbòlic. Després de tot, és un establiment dels de tota la vida, d'aquells que tot gallec ha visitat ja de petit amb els pares, després amb els amics i ara, amb les criatures si és que en té. La imatge típica al local, que es troba al número 16 de la rua de Franxa, la formen les taules plenes de gent compartint porros i fruits secs, amb tot el terra ple de closques. L'encant és aquest precisament aquest, que l'ambient que hi regna és relaxat i familiar, molt allunyat de la cuina de disseny i sofisticada que regna a tot arreu.

Des de la casa s'ha apuntat, això sí, que mentre el vi arriba i seguirà arribant del Priorat, la procedència dels cacauets sí que ha anat variant segons l'època, sempre per garantir la millor qualitat possible. Habitualment, com ja s'ha assenyalat, són valencians, però també se n'han servit de brasilers, tractats i torrats en terres properes.

Bancs i parets de fusta, història gallega amb un marcat accent prioratí, punt de trobada per als mariners, anys enrere, que ara és reivindicat per la gent més jove i universitària. Si passeu per la Corunya, ja ho sabeu. L'Aníbal us oferirà un porró ben fresc de vi de casa nostra i un grapat de cacauets.

Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: