DEFUNCIONS

Mor als 62 anys el periodista i escriptor Joan Barril

Autor d'una quinzena de llibres, actualment dirigia el programa 'El Cafè de la República' a Catalunya Ràdio

per ACN, Reus, Catalunya | 13 de desembre de 2014 a les 17:00 |
Joan Barril | CCMMA
Aquesta informació es va publicar originalment el 13 de desembre de 2014 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

Nascut a Barcelona el 20 de gener del 1952, Barril va estudiar Filosofia i Lletres a la Universitat de Barcelona i de seguida es va decantar per l'àmbit periodístic. Un àmbit que l'ha portat a dirigir publicacions escrites, a col·laborar amb rotatius com 'El Periódico', 'La Vanguardia' o 'El País' i a conduir programes radiofònics i televisius.

Pare de cinc fills, va ser fundador i editor de l'editorial Barril & Barral. Com a escriptor ha escrit una quinzena d'obres i ha guanyat diversos premis: el Pere Quart d'humor i sàtira per 'Un submarí a les estovalles' el 1988, el Ramon Llull per 'Parada obligatòria' el 1998, el Ramon Muntaner per 'Tots els ports es diuen Helena' el mateix any, el premi Crítica Serra d'Or de Literatura Infantil i Juvenil per 'Tots els ports es diuen Helena' l'any 2000, el premi 23 d'Abril per 'Certes mentides' el 2002 i el premi Sant Joan de Caixa Sabadell per 'Les terres promeses' el 2010.

El 2011 va formar part del consell assessor de Convergència i Unió a les eleccions generals espanyoles, una notícia que en el seu moment va causar certa sorpresa perquè sempre s'havia associat Barril amb les tesis socialistes. Des de feia dos mesos estava ingressat a l'Hospital Clínic per problemes hepàtics que finalment no ha pogut superar.

Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: