1 de 10
GASTRONOMIA

Crema de patata i porro acompanyada de pernil dolç

Un plat per menjar tot l'any

La crema de patata i porro és de senzilla elaboració | Pixabay
per Redacció, Reus, Catalunya | 15 de setembre de 2021 a les 08:00 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 15 de setembre de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
===Ingredients===

Una patata gran, 200 grams de porros, oli d'oliva, un parell de llenques de pernil dolç mig litre de llet semidesnatada, un quart de litre d'aigua, sal i pebre.

===Elaboració===

Peleu i trossegeu la patata, i els porros (aprofiteu la part blanca exclusivament). Saltegeu els porros amb una mica d'oli i a foc molt lent, fins que quedin transparents. Afegiu-hi la patata i seguiu ofegant-ho tot junt durant uns minuts més. Afegiu-hi la llet, i l'aigua, la sal i el pebre (es pot ser generós amb el pebre).

Espereu que bulli; un cop arrenqui el bull, ho tapeu i deixeu que cogui a foc lent durant uns 20 minuts més o fins que la patata estigui bullida. Quan estigui cuita passeu-ho tot per la batedora. Quan hagueu aconseguit una barreja molt homogènia, rectifiqueu de sal i pebre, i es pot servir tèbia o deixar refredar per servir freda, al gust del consumidor; abans de servir adorneu-la amb el pernil tallat en trossets petits.
Participació
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: