Les millors vistes del Camp, de l'Albiol estant

per Marc Busquets,
L'Albiol limita al nord-est amb Alcover, al nord amb Mont-ral, a l'oest amb Vilaplana, al sud-oest amb l'Aleixar i al sud amb la Selva del Camp, és situat en un altell d'uns 900 metres i és coronat per un castell que ha esdevingut un dels símbols del poble.

Per la seva privilegiada ubicació, a més, ofereix unes de les millors vistes del territori. De fet, i si el dia és clar i el cel net, permet que el visitant senti el litoral tarragoní als seus peus. És més, segons com no és difícil albirar el Mont Major de Mallorca.

Per tot plegat, som en un altre indret que permet, d'una banda, l'inici de diversos recorreguts d'interès natural per als amants del senderisme per les muntanyes de Prades; de l'altra, el nucli té igualment altres atractius que aconsellen una passejada pels seus carrers, com la plaça dels Rentadors.

Del patrimoni històric local cal subratllar la rellevància del ja esmentat castell. De l'original, segons sembla, tan sols en queden algunes parts. Ara bé, de la muralla en té restes amb torres quadrades i algunes edificacions centrals. La pujada val la pena per la panoràmica de postal que s'aconsegueix contemplar un cop al cim. També és destacable l'església de Sant Miquel, de finals del segle XVIII, amb una sola nau amb capelles.
Director: Marià Arbonès
Cap de redacció: Marc Busquets
Departament de Tecnologia: Josep Gallofré / Adrià Martínez

Raval de Santa Anna, 2, tercer pis | 43201- Reus | Telèfon 977 300783 | info@reusdigital.cat
Segueix-nos a:
Cerca a ReusDigital: